Hvorfor vi endret innlogging og registrering

i Dokker, Dokker - Informasjon, Norsk eLæring

Bilde: Petr Šmerkl, Wikipedia

Scroll this

Tidligere hadde vi «Logg inn»- og «Registrer»-linker på fremsiden til dokker.no. Dette tror vi har vært årsaken til mye frustrasjon hos mange av våre brukere.

Når noen ønsker å begynne å bruke Dokker, er scenariet i mange tilfeller slik:

  1. Brukeren klikker «Registrer» og fyller ut registrerings-skjema.
  2. Brukeren mottar e-post med brukernavn/passord,  går tilbake til Dokker og klikker «Logg inn».
  3. Nå får brukeren se at det går an å logge inn med både Feide og Facebook i tillegg til brukernavn/passord.
  4. Brukeren tenker «Jeg har Feide» og klikker på Feide. Han/hun blir sendt til Feide og skriver inn sitt Feide-brukernavn/passord og blir sendt tilbake til Dokker.
  5. Dokker spør om brukeren har Dokker-konto fra før. Brukeren svarer «Nei» og blir logget inn. Dermed har brukeren laget 2 brukerkontoer på Dokker.

Problemet

At brukeren har to brukerkontoer, innebærer relativt store problemer for videre bruk av Dokker. Når andre brukere skal søke opp brukeren for å legge han/hun til i en gruppe, dele innhold eller bare sende en melding, så risikerer man å legge til, eller kontakte, feil bruker(konto). Dette fører naturlig nok til frustrasjon hos alle parter. Avsenderen opplever at noe er galt, mottakeren mottar ingenting og opplever også at noe ikke stemmer, såfremt vedkommende er klar over henvendelsen. Vi som jobber med Dokker får tilbakemeldinger om feil og må inn i systemet og rette opp «feilen». Dette innebærer som regel å slette brukerkontoen som ikke er i bruk. Det blir med andre ord en svært uheldig situasjon for alle parter.

Løsningen

For å løse problemet med dobbel-registrering av brukerkontoer, har vi valgt å fjerne «Registrer»-linken på fremsiden. Ved å gjøre dette trenger ikke brukeren å forholde seg til Registrer-begrepet i det hele tatt. I hvert fall ikke ennå. Nå har vi bare ett valg: Logg inn.

Når man klikker «Logg inn», åpnes følgende vindu.

 

Dokker select type of login

 

Nå får man velge hva man ønsker å bruke før man registrerer seg, ikke etterpå – slik det har vært tidligere.

Klikker man på E-post, kommer man til en side der man kan logge inn med brukernavn(e-postadresse)/passord, velge «Glemt passord» eller, her kommer det, «Registrere» brukerkonto.

Klikker man på Feide, blir man sendt til Feide, man skriver inn Feide-brukernavn/passord og blir sendt tilbake til Dokker. Dokker spør om brukeren har brukerkonto fra før. Brukeren svarer «Nei». I «bakgrunnen» blir kontoen opprettet og brukeren blir logget inn.

Klikker man på Facebook, er det samme prosedyre som med Feide.

Brukeren er registrert med én brukerkonto, og mye frustrasjon og mange problemer er borte.


Det kan nevnes et annet problem vi også håper å løse med den nye løsningen. I Logg inn-vinduet fikk man tidligere også tre valg,- Feide, Facebook og et skjema med brukernavn (e-post)/passord. Dette kunne føre til at brukere trodde man kunne logge inn med Feide-brukernavn/passord i Dokker sitt logg inn-skjema. Dette fungerte ikke og opplevdes som at noe var galt.

Det er ikke sikkert den nye løsningen er perfekt, men vi tror den vil gjøre det enklere å komme i gang med Dokker og samtidig bidra til flere positive opplevelser ved at ting fungerer som forventet.

Vi tar mer enn gjerne imot tilbakemeldinger. Skriv i kommentarfeltet eller snakk med oss direkte på LiveChatten.