Merking i Dokker

i Dokker, Dokker - Tips, Norsk eLæring
Scroll this

Etter hvert som du dokumenterer og planlegger i Dokker, vil haugen av lagret arbeid bli større og større, og behovet for bedre system og større oversikt vil melde seg. Merking med merkelapper er en lettvint måte å strukturere arbeid på, og det blir i ettertid enklere å finne fram.

Hva er merkelapper? Det er ett eller flere stikkord som kjennetegner innhold i f.eks. et arbeidsoppdrag. La oss tenke at du er lærling i bakerfaget, og flere ganger baker du med surdeig. Ved å lage merkelappen «surdeig», vil du senere raskt kunne finne fram til alle jobber hvor du har brukt surdeig.

Det samme gjelder i f.eks. anleggsgartnerfaget hvor du skal lære å utforme anlegg med betong. «Betong» kan være en egnelig merkelapp i dette tilfellet. Som snekkerlærling bruker du stikksag i arbeidet og kan merke med «stikksag» osv.

Merkelapper. Illustrasjon.

Du bruker Søk-funksjonen for i ettertid å finne fram til alle dokumenter med like merkelapper.

Alle brukere i Dokker kan benytte seg av merkesystemet. Din rolle i Dokker bestemmer hva du kan merke.

Merkelapper brukes ved oppretting av arbeidsoppdrag, kurs/sertifikater, sjekklister og periodisk vurdering, eller periodeplaner og lokale læreplaner (PFO).

Lag merkelappene i Generelt-fanen ved å skrive inn stikkord og trykke Enter eller komma-tasten. Fjern merkelapper ved å klikke på krysset.

En smart måte å holde orden og oversikt på. Prøv det!


 creative_commons_logo_30px
Blogginnlegg, herunder foto og andre medier der ikke andre er kreditert, produsert og publisert av Norsk eLæring, er lisensiert under en Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal lisens.